divendres, 11 d’abril del 2008

Expressió

pag.144

12.Busca informació sobre les persones esmentades en l'entrevista, Pierre Deffontaines, Pierre Vilar i Quim Monzó. Escriu-ne una biografia. Després i segons el text, digues quines afirmacions es poden atribuir a cada un d'ells.

pàgina web de l'autor

Quim Monzó va néixer a Barcelona el 1952.
Ha guanyat el premi Nacional de literatura, el de narrativa Ciutat de Barcelona, el de novel·la Prudenci Bertrana, el de novel·la El Temps, el Lletra d'Or, el dels Escriptors Catalans, el Trajectòria i, quatre vegades, el premi de la Crítica, que atorga Serra d'Or.
Ha escrit, amb Cuca Canals, els diàlegs de Jamón, jamón de Bigas Luna. Ha escrit El tango de Don Joan, amb Jérôme Savary.
És col·laborador habitual del diari La Vanguardia i, ocasionalment, de Frankfurter Rundschau.




13.Esbrina en què consisteix el "sofregit" i la "picada", quins ingredients s'hi posen i de quins plats soles formar-ne la base o una part.

El sofregit és una salsa feta a base de verdures, principalment tomàquet i ceba, molt utilitzat en la gastronomia catalana com a base per a altres plats.

La picada ametlles torrades, avellanes, pinyons, nous, pa torrat, julivert, all, caldo i sal. En un morter triturem els alls pelats fins a formar una pasta. Després afegim el julivert picat, les ametlles picades, els pinyons, les avellanes y les nous. Un cop estigui tot ben barrejat i afegim una mica de pa torrat i una mica de caldo




14. Busca a internet informació del "Llibre del coq" que s'esmenta en l'entrevista i omple les dades següents:

AUTOR:
TÍTOL COMPLET:
ANY DE PUBLICACIÓ:
(ho buscaré més tard a casa, no trobo informació en aquests moments)